Assessments

Wat is een assessment?

Een assessment is een testdag die bestaat uit een combinatie van intelligentietests, persoonlijkheidstest én praktijksimulaties. Het doel is een sterkte- zwakteanalyse van de kandidaat te maken en zijn/haar geschiktheid voor een bepaalde functie te bepalen. Een assessment kan ingezet worden om de geschiktheid voor een nieuwe functie te bepalen: het Selectie-assessment. Ook kunnen de toekomstige potentie/ ontwikkelingsmogelijkheden van een kandidaat in kaart worden gebracht: het Development-assessment.

Een assessment biedt zekerheid bij selectie

U kiest voor een assessment wanneer u maximale zekerheid wenst over de geschiktheid van uw (eind) kandidaat voor een nieuwe functie. Een interview heeft een voorspellende waarde op het succesvol presteren in een nieuwe functie van slechts 30%. Een goed uitgevoerd assessment heeft echter een voorspellende waarde van 75%!

Een assessment bespaart kosten

Een mismatch, een kandidaat die na 2 of 3 maanden niet de juiste kandidaat blijkt te zijn, kost uw organisatie veel geld: verspilde inwerktijd, opleidingskosten, salaris en interne onrust! De kosten van een selectie-assessment bedragen slechts een fractie van de kosten van een mismatch: een assessment is de beste investering binnen een Werving en Selectie-procedure!

Assessment bij van Miltenburg: 2 extra’s !

In 15 jaar tijd zijn de assessments van Van Miltenburg + Partners geëvolueerd tot een succesvol instrument om de juiste (eind) kandidaat te selecteren. Een assessment bestaat uit combinatie van een persoonlijkheidstest, capaciteitentests en praktijksimulaties en wordt opgezet & uitgevoerd door onze Psycholoog NIP.

Ten opzichte van traditionele assessments heeft Van Miltenburg twee elementen toegevoegd die bijdragen aan een grotere voorspellende waarde van succesvol presteren:

  • De rollenspellen worden extra waardevol omdat we werken met een beroepsacteur die gespecialiseerd is in assessments. 
  • U, als opdrachtgever, observeert actief mee tijdens de praktijk-simulaties. Dus, u ziet uw eindkandidaat aan het werk in functie relevant gedrag!

Door onze aanpak bent u verzekerd van een professionele assessment dag, die u in staat stelt de juiste Selectie-beslissing te maken!

De voordelen van assessments bij Van Miltenburg + Partners

  • 15 jaar ervaring in praktijkgerichte assessments voor Sales- en Management functies.
  • Gespecialiseerd in Automotive.
  • Betrokken team met Senior Consultants, waaronder een psycholoog NIP.
  • Werken met een beroepsacteur en observatie door opdrachtgever zelf.
  • Gevestigd en goed te bereiken in Nunspeet, Midden Nederland.
Copyright © 2020 Van Miltenburg en partners   |  Sitemap   |  Disclaimer
Van Miltenburg en partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.